Utolsó látogatás: Pontos idő: 2010.09.05. 23:32

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Xi3650 Windows7
HozzászólásElküldve: 2010.02.07. 23:40 

Tisztelettel várok mindenkit, aki ilyen típusú géppel rendelkezik és feltett vagy szándékában áll felltenni W7 oprendszert. Tegyünk elérhetővé minden előnyt és buktatót, a témával kapcsolatban.

Rögtön egy kérdés: Várható-e hogy az Xi3650 kap Windows7-re teljes technikai, és driver támogatást, vagy az új operációs rendszerre vágyók cseréljék le az alig 1 éves gépüket egy Xi3670-re?

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Hozzászólás témája: Re: Xi3650 Windows7
HozzászólásElküldve: 2010.02.08. 17:02 

Szevasz!!

Pont ma jött meg a gép, természetesen Vistával, amit egyből upgradelek windows 7re. Legalábbis ez volt a tervem. De elkezdtem kicsit utána nézni, meg ugye te is pont erről írsz, lehetnek problémák. Gondolom te már próbáltad. Mik a tapasztalataid? Mi az, ami nem fog működni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.02.08. 20:07 

Szia!
Örömmel fogadom hogy nem csak én vagyok Xi3650 tulaj, és hogy ilyen rövid idő alatt máris összefutottam első sorstársammal.

Na egy kis rövid dicséret: Nincs hosszú pályafutásom az FSC terén, bár ez nem az első FSC gépem, mert hosszú ideig nyuztam egy M3438g típust. Igazából egyik géppel sem volt különösebb problémám megbizhatóság és teljesitmény terén. Ár-érték aránya megfelelő. Sokan sokfelé lehuzzák az FSC-t hogy rossz gépei vannak, de ennek nem szabad bedölni, bár az alacsonyabb árfekvésű termékeket nem ismerem igy arról nyilatkozni sem áll módomba.

Na és akkor technika vs. Windows7.
Telepítés rendben zajlik, előzetesen meghajtók nekem RAID1-be konfigolva, azért a kicsi plusszért amit noti winyóból kilehet csikarni.
Driverek többsége alapból felkuszik, de érdemes frissiteni a hardvereknek megfelelően.
A problémák pedig most kezdődnek, Hybrid VGA alapból kilőve mert arra, most esély sincs hogy üzemeljen, bár engem ez annyira nem zavar mert nem nagyon váltogatok a VGA-k között. Tehát BIOS-ban (1.0G) VGA Hybrid mód kikapcsolva és NVIDIA bekapcsolva. Videókártya drivert a W7 nem tesz fel, de késöbb online ez orvosolható. Ami nagyobb probléma volt nálam, hogy hangerő illetve fényerő OSD menü nem akkart menni, de ezt az Xi3670 W7 drivere megoldotta.
Amit nem tudok megoldani és számomra nagyon fontos lenne, az a SILENT mód, illetve a WLAN Bluetooth FN+F1 gyorsgombra előugró menüje. Az a baj hogy Vistánál lehet választani, WLAN, BT, WLAN+BT, vagy egyik se. W7-nél vagy be van kapcsolva mind kettő vagy ki, info erröl nulla , ez engem zavar mert BT-t nem használom de igy rádiózik egyfolytában. Egyébként a BT-hez sincs nagyon driver csak valami hulladék TOSHIBA driver de szerintem nem teljesen kompatibilis.

Röviden, tömören ennyi, szóval lenne még bőven amire kellene support és remélhetőleg lesz is. Nem tudom a világon mennyi ilyen gépet adtak el de szerintem nagy csalodás lenne ha egy ennyire friss géppel meg kellene rekedni a VISTA-nál, ami ugye valjuk be elég egy gyatra cucc.

Remélem tudtam segíteni, és várom válaszod illetve tapasztalataidat az új notidal kapcsolatban. Üdv: FunFactory
kain24 írta:
Szevasz!!

Pont ma jött meg a gép, természetesen Vistával, amit egyből upgradelek windows 7re. Legalábbis ez volt a tervem. De elkezdtem kicsit utána nézni, meg ugye te is pont erről írsz, lehetnek problémák. Gondolom te már próbáltad. Mik a tapasztalataid? Mi az, ami nem fog működni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.02.09. 00:48 

Szevasz!

Na ennek én is örülök, hogy van vki aki ugyanilyen géppel dolgozik... Bááár...
Mint mondtam ma jött meg a gép. Feltettem win7-et, de még nem volt lehetőségem a driverekkel bajlódni,mert sajnos komolyabb gonddal küszködöm: a gép kikapcsol magától és utána kb 2 percig nem is engedi magát visszakapcsolni. Ami valószínüleg azért van,mert a ventilátor mint olyan baszik működni. Egyáltalán nem hallom, hogy berregne. Itt ülök és simán hallom ahogy a winchester szötyörög, a ventilátort meg nem. A másik meg, hogy rohadt forró a gép, a bal felső sarokban főleg, de nagyjából az egész bal oldal. Meg egy ilyen kikapcsolás előtt és közvetlen utána is belassul, de használhatatlan szintre. Szóval valszeg elér egy bizonyos hőfokot és kikapcsolja magát... Nem mondom, hogy nem vagyok szomorú!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.02.22. 12:26 

sziasztok
http://www.amilo-forum.com/topic,2821,- ... ows-7.html
ezt a fórumot nézegetve nem hiszem, hogy lesz hozzá fullos win7 támogatás :(
itt olyanokat írnak, hogy 64 bites vista driverekkel talán működhet :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.03. 22:01 

Sziasztok!

Na hát én most már 2-3 hete használom a win7 home premium x64 verziót. Hibrid VGA-n kivül végülis minden müködik.
A rendszer stabil, és sokkal gyorsabb mind vista, mondjuk én win7 telepitésre vettem direkt 2db 250gb 7200 rpm winyot és benyomtam raid0-ba.
Neketek szokot az érintő panel magátol fel le hangot állítani.

Üdv

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 07:32 

Igen, az az érintőpanel szokott fura dolgokat produkálni. Állítólag jön majd bios/firmware frissítés, ami segíteni fog rajta.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.05.26. 18:53 

Sziasztok.

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vásárolni szeretnék egy Xi 3650-s gépet.
Csakhogy nem találok sehol.

Ha netán valakinek van.És lenne valami ötlete hogy merre és hol keressem azt megköszönném.

Sziasztok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.05.26. 19:24 

Szia szerintem már nem forgalmazzák.

Esetleg egy jó állapotú használtat tudsz fellelni.
Ha esetleg ez a megoldás is érdekel irj egy irányárat hátha tudunk segíteni.

Enyém pl: 1 1/2 éves és még 1 1/2 év gari, hibátlan állapot csak otthon használt nem hordozott,
rajta az összes gyári fólia.

Üdv: FunFactory
Fuck3r írta:
Sziasztok.

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vásárolni szeretnék egy Xi 3650-s gépet.
Csakhogy nem találok sehol.

Ha netán valakinek van.És lenne valami ötlete hogy merre és hol keressem azt megköszönném.

Sziasztok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.05.27. 13:54 

Szia

A típus gyártása/forgalmazása befejeződött. Esetleg lehet, hogy van valahol még raktáron belőle 1-2db, de új szállítmány nem lesz belőle.

Vissza a tetejére
Offline Profil  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ]  Moderátorok: ftshu09, Notidoki, Notebook Doktor, Her0des, Notebook Moderátor Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC