Szia!
Örömmel fogadom hogy nem csak én vagyok Xi3650 tulaj, és hogy ilyen rövid idő alatt máris összefutottam első sorstársammal.
Na egy kis rövid dicséret: Nincs hosszú pályafutásom az FSC terén, bár ez nem az első FSC gépem, mert hosszú ideig nyuztam egy M3438g típust. Igazából egyik géppel sem volt különösebb problémám megbizhatóság és teljesitmény terén. Ár-érték aránya megfelelő. Sokan sokfelé lehuzzák az FSC-t hogy rossz gépei vannak, de ennek nem szabad bedölni, bár az alacsonyabb árfekvésű termékeket nem ismerem igy arról nyilatkozni sem áll módomba.
Na és akkor technika vs. Windows7.
Telepítés rendben zajlik, előzetesen meghajtók nekem RAID1-be konfigolva, azért a kicsi plusszért amit noti winyóból kilehet csikarni.
Driverek többsége alapból felkuszik, de érdemes frissiteni a hardvereknek megfelelően.
A problémák pedig most kezdődnek, Hybrid VGA alapból kilőve mert arra, most esély sincs hogy üzemeljen, bár engem ez annyira nem zavar mert nem nagyon váltogatok a VGA-k között. Tehát BIOS-ban (1.0G) VGA Hybrid mód kikapcsolva és NVIDIA bekapcsolva. Videókártya drivert a W7 nem tesz fel, de késöbb online ez orvosolható. Ami nagyobb probléma volt nálam, hogy hangerő illetve fényerő OSD menü nem akkart menni, de ezt az Xi3670 W7 drivere megoldotta.
Amit nem tudok megoldani és számomra nagyon fontos lenne, az a SILENT mód, illetve a WLAN Bluetooth FN+F1 gyorsgombra előugró menüje. Az a baj hogy Vistánál lehet választani, WLAN, BT, WLAN+BT, vagy egyik se. W7-nél vagy be van kapcsolva mind kettő vagy ki, info erröl nulla , ez engem zavar mert BT-t nem használom de igy rádiózik egyfolytában. Egyébként a BT-hez sincs nagyon driver csak valami hulladék TOSHIBA driver de szerintem nem teljesen kompatibilis.
Röviden, tömören ennyi, szóval lenne még bőven amire kellene support és remélhetőleg lesz is. Nem tudom a világon mennyi ilyen gépet adtak el de szerintem nagy csalodás lenne ha egy ennyire friss géppel meg kellene rekedni a VISTA-nál, ami ugye valjuk be elég egy gyatra cucc.
Remélem tudtam segíteni, és várom válaszod illetve tapasztalataidat az új notidal kapcsolatban. Üdv: FunFactory
kain24 írta:
Szevasz!!
Pont ma jött meg a gép, természetesen Vistával, amit egyből upgradelek windows 7re. Legalábbis ez volt a tervem. De elkezdtem kicsit utána nézni, meg ugye te is pont erről írsz, lehetnek problémák. Gondolom te már próbáltad. Mik a tapasztalataid? Mi az, ami nem fog működni?