Utolsó látogatás: Pontos idő: 2010.09.05. 22:51

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Chipskészlet keresés
HozzászólásElküldve: 2010.07.13. 19:17 

Sziasztok,
Nagyon örülök, hogy rátok találtam, az alábbi problémára szeretnék a segítségeteket kérni:

Van egy P4-es 478-as foglalatos (ha hülyeségeket írok ne haragudjatok, de nem nagyon értek hozzá) számítógépem, melybe 2 hónapja alaplapot kellet cserélnem. Sajnos a hozzá adott driver lemezről a programot nem sikerült feltelepítenem, mert az hibás volt. A Fujitsu honlapjáról letöltöttem egy serialnumber felismerőt (miután az alaplap Fujitsu-Siemens), mely az alábbiakat írja ki: Product: Scenic P/ Scenico P, serialnumber: - not available -, mainboard: D1451, operating system: Microsoft Windows XP Home Edition - Szervizcsomag 3.
Hiába kutatok a neten, sehol nem találom hozzá a chipkészletet, mert arról már felvilágosítottak, hogy az kellene. A gépen nincs hang, nem ismeri fel az USB-t, meg ilyenek. Nagyon el vagyok keseredve, remélem tudtok segíteni. Ha butaságokat írtam, akkor bocsi. üdv.

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Hozzászólás témája: Re: Chipskészlet keresés
HozzászólásElküldve: 2010.07.14. 14:14 

Szia

A chipkészlet az egy elektronikai áramkör, mely az alaplapra van integrálva. Szerintem amit te keresel azok a chipset driverek, meg a hangkártya driverek lesznek. Ehhez viszont kéne tudnod a gép potos típusát. Ha az alaplap nem tartalmazza ezeket az információkat, akkor még mindig van egy lehetőség, ugyanis a számitógépházon is szerepelnek ezek az adatok egy matricán. Ezek ismeretében már könnyen megtalálnád a szükséges drivereket.

Vissza a tetejére
Offline Profil  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ]  Moderátorok: ftshu09, Notidoki, Notebook Doktor, Her0des

Időzóna: UTC